Brøndby IF | Erhvervscase

Indledning
Vi har fået til opgave at lave en case omkring virksomheden Brøndby IF. Vi vil bruge modeller og analyser fra fagende Afsætnig og Virkosmhedsøkonomi til at lave en analyse om virksomheden.

Indholdsfortegnelse
Indledning 3
Virksomhedskarakteristik 3
KSFér 4
Udfordringer 4
Løsningsforslag 5
Corona (Covid-19): 5
Skadet spiller: 5
Dårlig økonomi: 6
Metodeovervejelse 7
Bilag: 8
BMC 8
Kundeperspektiv 8
Aktivitetsperspektiv 8
Finansielt Perspektiv 9
Omverdensmodellen 9
Den afhængige Omverden 9
Den uafhængige omverden 10
SWOT 11
Stærke sider 11
Svage sider 12
Muligheder 12
Trusler 12
Regnskabsanalyse 13
Kilder 14

Uddrag
Brøndby IF blev stiftet den 3. december 1964 ved en sammenslutning af fodboldklubberne Brøndbyøster Idrætsforening og Brøndbyvester Idrætsforening. Brøndby IF er et aktieselskab og var den første danske fodboldklub og det andet hold i hele verden der blev børsnoteret. De har i øjeblikket omkring 140 fastansatte. Indtil 2012 var Per Bjerregaard formand og administrerende direktør, hvorefter Sten Lerche overtog formandsposten. De går meget op i socialt ansvar og fællesskab. Deres motto er også “Ingen over klubben/fællesskabet”.

Klubben har lige nu deres faste stadion som ligger på Brøndby stadion 30, 2605 Brøndby. Det er her Brøndby spiller alle deres hjemmekampe. Stationen er Danmarks næststørste stadion efter FC København. Når det handler om en fodboldklub så kan man godt kalde deres stadion for deres hovedkvarter, da det er der de høre til. Stationen bliver også kaldt Vilfort Park. Klubben spiller jo selvfølgelig i Danmarks bedste liga som er kaldt Superligaen. Brøndby If var den første fuldtidsprofessionelle klub i Danmark og har været en af de mest konstante klubber gennem hele superligaen.

Fodbold er ikke alt der høre til en klub. For at det i nutidens topfodbold skal være en ting at ligge i toppen, er man som virksomhed nødt til at have en stærk baggrund og et godt forretningsmæssigt grundlag. Når man taler forretning i forbindelse med sport, er det ofte erhvervsklubber, sponsorer og samarbejdspartnere, som man tænker på, da det er det der får tingene til at hænge sammen. Derfor er det vigtigt for Brøndby IF at være en af de klubber med størst tv-dækning af kampe og størst tilslutning af tilskuere på stadion.

Brøndby If er en fodboldklub der har store ambitioner på talentområdet og det er noget de også har haft stor succes med. Dette kan ses i sammenhæng med at de gennem tiden har haft omkring 60 spillere på det danske og andre landshold.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu