Bogligkøb | Analyse

Indledning
At have styr på sine indkomster, udgifter og økonomi, er meget vigtigt. Økonomiske beslutninger har stor indflydelse på dit liv, og kan både have negative og positive konsekvenser.

Derfor spiller overvejelser også en stor rolle. Det er vigtigt at have mange (helst for mange) overvejelser i spil, når du forbruger en mængde penge.

Overvejelserne er forskellige fra situation til situation, og kan have mange betydninger. Hvis du køber en slikpose i kiosken, kræver det langt fra samme mængde overvejelser, tid og penge, som hvis du investerede i en bil.

Det samme gælder boligkøb. Når man investerer i en bolig eller lejlighed, ville det påvirke økonomien i mange år fremover.

Det er selvfølgelig vidt forskelligt, alt efter pris, størrelse, beliggenhed og finansiering. Den største faktor er købsprisen - hvad koster boligen?

Og hvor mange penge man skal betale for at bo i boligen hver måned. Derfor er man nødtaget til at tage et eller flere lån, hvilket med sikkerhed medfører en tilbagebetalingspost på budgettet.

Livsindkomsten skal derfor matche til boligens krav, herunder pris, husleje og udgifter osv. Hvis ikke indkomst og bolig hænger sammen, ender det ofte i ubetalte regninger, nye lån og en voksende gæld...

Alt i alt, kræver et boligkøb en del overvejelser for alle slags boligkøbere. Ulla og Jens skal begge investere i en bolig eller lejlighed og har hver deres krav, samt hver deres liv. Det er derfor vigtigt, at der findes det rigtige for dem, så det matcher behov og økonomi.

Indholdsfortegnelse
Forside…………………………………………………… 1
Indholdsfortegnelse……………………………… 2
Indledning……………………………………………… 3
Ulla………………………………………………………. 4
Jens……………………………………………………… 6
Konklusion…………………………….………………9
Litteraturliste………………………….…………… 10

Uddrag
Jens er 25 år, og meget målrettet når det kommer til økonomi. Jens gik ud af 9. klasse og direkte videre på handelsgymnasiet.

Herefter studerede han på Aarhus universitet, og har afsluttet uddannelsen som økonom. Nu arbejder han som økonomiansvarlig i en privat virksomhed.

Det tjener han 31.500 kr. på efter skat. Herefter betaler han 40% i skat.Jens og kæresten (Iben) fandt hinanden på universitet, men er ikke samme sted i livet. Iben færdiggør sit studie om 2 år, hvorefter hun bliver ansat i sin fars advokatvirksomhed i Aarhus.

Jens betaler 4800 kr. Månedligt i husleje, på en lejlighed med meget lidt plads. Derfor drømmer han om at finde en anden lejlighed, som passer til ham og hans krav.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu