Boghandlerbranchen | Afsætning | 10 i Karakter

Indholdsfortegnelse
1. Artikel (Læremiddel.dk) 2
2. Redegørelse for boghandlerbranchen. 3
3. Den nuværende konkurrencesituation i boghandlerbranchen. 3
4. Faktorer i omverdenen der især har været medvirkende til, at den traditionelle boghandler er udfordret. 5
5. Forslag til, hvordan Amazon skal gribe markedsanalysen an. 6
6. Diskutér følgende udsagn 8
Identificér en væsentlig udfordring for enten Bog & Idé eller Saxo.com. Diskuter mulige løsning(er) af den valgte udfordring. 9
Kilder 11

Uddrag
Boghandlerbranchen bløder i Danmark. Fra år 2010 til år 2019 er antallet af boghandlere faldet fra 417 til 319. Dette er sågar inden Coronakrisen, så med konkursbegæringen af bl.a.

Arnold Busck, og andre boghandlere, er situationen væsentligt forværret. Problemerne skyldes et stort fald i omsætningen, som udspringer fra bl.a. supermarkeder

som har overtaget en stor del af markedsandelen, i forbindelse med liberaliseringen i 2001, nethandel, hvor folk vælger at købe deres bøger over nettet, og ikke mindst lydbøger.

E-bøger og lydbøger er over det seneste årti blevet utrolig populært, og tjenesterne Mofibo og Saxo, som både sælger e-bøger og lydbøger, over nettet, har virkelig formået at stjæle kunder fra de fysiske boghandlere.

I dag er Bog og idé den største boghandlerkæde. På grund af faldet i salget af fysiske bøger, er det ikke muligt for de forskellige forhandlere at leve udelukkende på salg af bøger.

Derfor har de fleste boghandlere udvidet deres sortiment, til salg af kontorartikler, fotoartikler, spil etc.

---

Kunder: Når man skal ind og kigge på konkurrencesituationen spiller truslen fra kunden en stor rolle. Hvis kunderne har en stor prisbevidsthed

vil det skærpe konkurrencesituationen, da kunderne vil i de fleste tilfælde vil vælge det billigste alternativ. Dette er med til at presse priserne i branchen. På den måde har kunderne en stor forhandlingsstyrke.

Substituerende produkter: Substituerende produkter i boghandlerbranchen, er fx e-bøger, lydbøger, musiktjenester og filmtjenester.

Disse produkter er en stor trussel for den traditionelle boghandlerbranche, da potentielle kunder kan vælge og lægge pengene disse steder i stedet, og dermed gøre branchen mindre attraktiv.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu