Indholdsfortegnelse
Spørgsmål Boghandlerbranchen
Analyse

Uddrag
Bogbranchen i Danmark har udviklet sig gevaldigt gennem de seneste år, det er ikke fordi at der er kommet en kæmpe efterspørgsel efter bøger, men fordi der er kommet mange nye konkurrenter ind på markedet.

Bogbranchen har ellers været en meget stor branche i Danmark, men antallet af medlemmer i boghandlerforeningen er med årene bare faldet og faldet.

Konkurrencen stiger og stiger blot og netop boghandler butikkerne må i dag udvide deres sortiment fra blot bøger til Blandt andet, fotoartikler, ure og spil, for at undgå at gå i konkurs.

Den helt store grund til at der er kommet så hård konkurrence på markedet er at internettet er kommet til verden og at supermarkeder også er begyndt og sælge bøger.

At verden i dag er blevet meget mere teknologisk er et kæmpe problem for boghandlerne, før i tiden havde de en høj kundeloyalitet, men det har de ikke længere.

Kunderne foretrækker altså i stedet at sidde derhjemme og købe bøger i stedet for at gå ned til en boghandler også købe bogen der.

Et godt eksempel på det er Amazon, de har både et dybt og bredt sortiment og enhver målgruppe kan finde en bog i Amazon.

En anden konkurrent der også har meldt sin ankomst på markedet er supermarkeder, det er ikke fordi de hverken har et bredt eller dybt sortiment

men de tjener deres penge på at sælge bestsellers, de kigger altså på hvilke bøger der bliver solgt flest af i omverdenen og investerer så i at købe de mest populære hjem også sælge dem til deres kunder.

Det er også oplagt for supermarkeder da de i forvejen har en stor målgruppe, så er der altså typisk også et segment inden for deres målgruppe som har interesse for bøger.