Børnebegrænsning | DHO | 10 i karakter

Indledning
I denne opgave vil jeg fokusere på perioden 1915-1940. Der vil blive redegjort for perioden før lovgivningen om foranstaltning i anledning af svangerskab.

Derudover vil der fokuseres på hvilken betydning lovgivningen havde for samfundets borgere. Ved hjælp af både den retoriske og biografiske analysemetode vil jeg efter redegørelsen analysere Thit Jensens tale ”Frivillig moderskab eller kultiveret forældrefølelse”.

Afslutningsvis vil jeg vurdere, hvilken effekt Thit Jensens arbejde for svangerskabsforebyggelse har haft i forhold til ”Lov om foranstaltninger i anledning af svangerskab m.m. 18. maj 1937”.

Indholdsfortegnelse
Indledning 3
Metode og materiale 3
Redegørelse 4
Fortalere for kampen om prævention 4
Hun blev både hadet og elsket 4
”Sex er ikke for sjov” 5
Analyse 5
Forståelse fra mændenes side 5
Kerneinspiration 6
Historier fra hjælpsøgende kvinder 6
Betydningen for modtagerens forståelse 7
Før 1937 8
Evnen som en taler 9
Talens budskab 9
Vurdering 9
Konklusion 11
Ingen andre muligheder 11
Hvad lovgivningen bringer på bordet 11
Litteraturliste 12

Uddrag
Før abortloven blev vedtaget i 1937 gik gravide kvinder rundt med angst omkring det næste barn inden de nåede at føde det nuværende.

Kvinderne var konstant i fysisk- og psykisk lidelse , da de vandrede rundt i deres egne tanker og bekymringer og druknede i dem.

Thit Jensen gør brug af Trikolon flere gange i sin tale for at pointere de forskellige skridt der kan medføre en kvindes følelse af unormalitet mens de venter barn eksempelvis i følgende citat:

”Naar jeg gaar med et Barn, er jeg syg, saa snart jeg har faaet det, begynder jeg at blive angst for det næste. Jeg kan i Perioder være saa angst, at jeg ikke synes, jeg er normal. Og saadan skal alle ens unge Aar gaa.”

Her beskriver Thit Jensen at hun ikke føler sig normal med et barn og ved at bruge Trikolon, gør hun så modtageren kan få en præcis forståelse af hendes mening med at hun er unormal med barn.

---

I ”Lov om foranstaltninger i anledning af svangerskab m.m. 18. maj 1937” hører vi om Thit Jensens arbejde for svangerskabsforebyggelse.

Thit Jensens rolle i perioden fra 1915 til 1940, var at gøre befolkningen mere bevidste omkring egen krop og oplyse dem omkring mulighederne for at undgå uønskede graviditeter.

Med sin tale ”Frivilligt moderskab eller kultiveret forældrefølelse”, vækker hun modtagerens følelser samt prøver at få modtageren til at reflektere over, hvilken smerte kvinder går igennem, når de bliver uønsket gravide.

Disse sympatiske og medmenneskelige følelser, vil på den ene side få både kvinder og mænd til at reflektere nærmere omkring deres seksuelle liv med hinanden og hvilken konsekvens en uønsket graviditet kan forårsage til deres ægteskab.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu