Bøgeskov i maj & Den flyvende sommer | Analyse

Indledning
Det der gør maleriet ”Bøgeskov i maj” og digtet ”Den flyvende sommer” spændende er, at de begge tydeligt viser noget fra tidsperioden romantikken.

”Bøgeskov i maj” er spændende at analysere, fordi den både er naturalistisk men også nationalromantisk i form af bøgetræer, som er et stort symbol for Danmark.

Derudover er den et klassisk eksempel på idyllen og den danske forårsskov. Det der gør digtet spændende er, at den viser romantikken på en anden måde.

Den viser det i form af kærlighed og noget religiøst i form af gud. I opgaven vil der blive lavet en billedanalyse af maleriet ”Bøgeskov i maj” af Peter Christian Skovgaard.

Analysen er både på det denotative, konnotative og tekstlige niveau. Der vil også blive lavet en digtanalyse af ”Den flyvende sommer ”, som er skrevet af Hans Vilhelm Kaalund.

Uddrag
Børnenes placering i forhold til hinanden er meget relevant og slet ikke tilfældigt. Børnene ved træet sidder meget tæt, og de to piger forrest står også meget tæt.

Børnene er placeret væk fra deres bedstefar, som er placeret bagerst inde i skoven. Dette er et symbol på den aldersforskel der er i familien.

I romantikken var der også stort fokus på børnene, og man lagde vægt på at, børnene skal igennem en udvikling. De starter et sted og udvikler sig hele tiden.

Man kan sige at denne familie er et godt eksempel på den udvikling man går igennem. Børnene i venstre side af billedet viser et godt billede af at man er barn fyldt med fantasi og lyster.

Derefter bliver man ældre, hvilket passer med de to piger som står i forgrunden på stien. De er blevet ældre og har ikke mere den samme fantasi om at løbe væk og lege. Til sidst ender man som bedstefaren inde i skoven.

Der forekommer flere symboler i hans maleri. For eksempel er pigen på stien iført en gul slags kjole, og gul er et symbol for håb og optimisme.

Hende hun står med, er iført en rød kjole, hvilket er et symbol på kærlighed og styrke. Hunden er på en måde også et symbol på tryghed, fordi han følger familien og står tæt op af de to piger.

Derudover så flyver der fugle oppe omkring de høje træer, hvilket er et symbol på frihed. Træerne fører op til den lysning der kommer i form af den blå himmel.

Lyset fra himlen skinner ned på børnene, hvilket skaber noget guddommeligt, som også var et kendetegn i romantikken. Det kan derfor også symboliserer frihed og muligheder.

Budskabet med billedet er at skabe et ønske om idyl. Ved at man i denne tid har brugt en meget populær grønfarve og andre naturfarver

så er der forsøgt at skabe et stort landskabsbillede, som er et smukt afbillede af den danske natur.

Peter Christian Skovgaard vil gerne fortælle der er en idyl ved at tage ud i skoven med familien. Dog er der noget som er forstyrrende i billedet.

Dværgen ovre til venstre, som står ved siden af børnene, forstyrrer idyllen, fordi mange opfatter ham som en del af børnene, men faktisk er han dværg.

Grunden til Peter Christian Skovgaard har valgt at male en dværg, er nok for at få folk til at reflekterer mere over billedet.

Billedet viser at foråret springer frem, hvilket er starten på noget nyt. Man vil i denne tid gerne kigge frem mod noget positivt, hvilket billedet indikerer.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu