Indholdsfortegnelse
Opgave 1
Opgave 2
Opgave 3
- Sociale og kulturelle forhold
- Demografiske forhold

Opgave 4
a. Det er en fordel for BoConcept at anvende franchising som indtrængningsstrategi på et nyt marked.

b. Der er behov for tilpasning af produktparameteren på det japanske marked.

c. Den japanske kultur har ingen betydning, når BoConcept opererer på det japanske B2B-marked.

Opgave 5

Uddrag
Den danske virksomhed BoConcept blev grundlagt i 1952, af to møbelsnedker der besluttede sig for at starte en møbelfabrik. 69 år efter er de verdens mest globale møbelforhandler.

Virksomheden blev og er skabt med møbler i høj kvalitet og funktionalitet for pengene. Det hele startede i Danmark, hvor BoConcept opererede i mange år.

Dog var virksomheden skabt med en vision om at skulle blive en global virksomhede, og åbnede dertil deres første franchisebutik i Paris 1993. Herefter har BoConcept åbnet 285 butikker hvor de distribuere i 65 forskellige lande.

Velvidne om at virksomheden er de største på markedet på et globalt plan, har de stadig store visioner for deres fremtid. BoConcept forventer nemlig en stor vækst i Asien hvor de har planer om at åbne mere end 200 butikker i 2022.

De udbyder både møbler til private kunder også kaldet for at være en B2C virksomhed, men også til virksomheder, også kaldte for en B2B virksomhed.

---

En grund til at BoConcept gerne vil markedsføre sig på det internationale marked er deriblandt fordi det begrænsede marked i Danmark.

De gør stort brug af det eksterne reaktive eksportmotiv, som betyder at de søger markedsmuligheder i udlandet.

Selvom BoConcept udtaler at de er tilfredse med branchen i Danmark, giver de stærkt udtryk for at væksten skal komme internationalt. De ser store muligheder i udlandet, og udvikler sig på det amerikanske, japanske og kinesiske marked.

BoConcept har en masse muligheder i udlandet, og sammenlignet med Japan som har omkring 120 mio. flere indbyggere, er det danske marked ikke det optimale land at blive på.

Dette vil åbne mange muligheder for virksomheden, og kan i så fald betyde en større vækst. Derudover er hjemmemarkedet en snæver konkurrence. Virksomheder har få konkurrenter som ILVA og Bolia.

BoConcept har ekspanderet i Europa i form af nærmarkedsmetoden, med lande som Tyskland og Norge.

Derefter har de benyttet sig af benchmarking-metoden til lande som Japan og Østrig. Det har de gjort for at få et image i deres nærmarked.

BoConcept forventer en stigende efterspørgsels på skandinavisk design blandt udenlandske kunder, og derfor har de brugt designere for at ramme segmentets præferencer.

De fokuserer stærkt på markedsforhold udlandet, der kan give vækst, også kaldet for eksportmotivet eksterne og proaktivt eksportmotiv.