Boconcept | Analyse | 12 i karakter

Indholdsfortegnelse
1. Karakteriser virksomheden BoConcept - Inddrag bilag 1 (video), 2 , 3 , 4 og 5

2. Analyser Boconcepts internationalisering.
- Virksomhedens eksportmotiver
- Virksomhedens eksportberedskab
- Internationaliseringsmodel
- Markedsudvælgelse
- Kulturelle forhold

3. Analyser 2-3 forhold som har særlig betydning for Boconcept på det japanske marked

4. Diskuter følgende udsagn. Besvarelsen må maksimalt fylde 2400 anslag inklusive mellemrum
a. Det er en fordel for Boconcept at anvende franchising som indtrægningsstrategi på et nyt marked.
b. Der er behov for tilpasning af produktparameteren på det japanske marked
C. Den japanske kultur har ingen betydning, når Boconcept opererer på det japanske B2B

5. Med udgangspunkt i din besvarelse af opgave 1-4 og relevante bilag skal du: Identificere en udfordring for Boconcept. Diskuter mulig(e) løsning(er) af den valgte udfordring

Uddrag
Virksomheden Boconcept er verdens mest globale møbelforhandler. Boconcept har sin oprindelse fra 1952, hvor de 2 unge møbelsnedkere Jens Ærthøj og Tage Mølholm startede virksomheden.

Deres ide var at skabe mere ud af mindre og visionen for deres produkter var ikke kun at skabe smukke møbler - de ville skabe møbler hvor der var stor vægt på at skabe både funktionalitet og kvalitet for pengene

Virksomheden er en produktionsvirksomhed, hvor deres kernekompetence ligger i at producere sine egne møbler, hvor designet bærer præg af influens fra skandinavisk design .

Deres sortiment indeholder Sofaer, Stole, Borde, Opbevaring, Senge, Accessories og diverse udendørs møbler

De opnåede en omsætning på 1.310 mia. i regnskabsåret 2018-2019 og har 539 ansatte . Boconcept sælger deres produkter gennem deres franchisekæde bestående af 285 butikker fordelt over 65 lande

hvor Boconcept er designere, forretningsudviklere samt eneleverandører og internationale distributører.

Man åbnede i 1994 virksomhedens første franchise butik i Paris og man har fra virksomhedens side anset det at have franchising som den bedste måde at drive virksomheden på .

Boconcepts centrale kundegruppe er et segment betegnet under ”The post IKEA Generation”. Segmentets betegnelse er kunder som vælger Ikea, til at købe deres første møbler.

Som indkomsten langsom øges hvert år for disse kundernes vedkommende, vil de i højere grad have muligheden for at udtrykke sig mere personligt .

Hertil vælges Boconcept og deres mellemklasse segment, hvor virksomheden ligger placeret i mellemprisklassen sammenlignet med deres konkurrenter Som verdens mest globale møbelforhandler

har virksomheden naturligvis en høj internationaliseringsgrad og virksomheden fokuserer primært på deres vækst på udenlandske markeder. Det globale fylder også i virksomhedens vækststrategi

hvor virksomheden har en vision om at styrke sig på nogle af de markeder hvor de allerede har oprettede franchisebutikker.

---

Som en af verdens mest globale møbelforhandlere og deres vækst kommer hovedsageligt fra det internationale marked.

Virksomheden er en internationalt anerkendt og har en række gode eksportmotiver. For virksomhedens interne proaktive eksportmotiver ligger vækst og indtjeningsmål, som ligger helt centralt for virksomhedens mål om at vækste.

Virksomheden fortæller selv at deres fokus ligger på det globale marked og størstedelen af deres indtjening kommer også gennem det globale marked.

Deres kendskabsgrad er højere end nogen andre møbeludbydere på det globale marked som fx Ikea, hvilket giver dem en klar fordel for at arbejde mod deres interne proaktive eksportmotiver.

Boconcept benytter som tidligere nævnt franchisestrategien for at vækste på de udenlandske markeder. For Boconcepts vedkommende er det meget positivt at benytte disse franchisetagere

da de har kendskab til et pågældende geografisk område og de kulturelle forhold bedre end ejerne selv.

Deres stærke brand samt kendskabsgrad gør at flere også vil være tilbøjelige til at blive franchisetagere for virksomheden.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu