Bobles Synopsis | Erhvervscase | 10 i karakter

Indholdsfortegnelse
Resultater fra analysefasen
KSF
Udfordringer
Løsningsforslag
Konsekvenser
Teori, analyse & modeller
Proces:
Informationsindsamling
Kilder:

Uddrag
KSF 1 - Høj faglighed
Virksomheden bObles har fokus på en høj faglighed, og det udgør en stor del af deres brand. De er afhængige af denne faglighed

hvilket både gælder i deres produktudvikling, fremstillingen og den efterfølgende service. Fagligheden er vigtig for bObles, da det er med til at sikre at de videreformidle deres viden om barnet læring og motorik.

Denne kritiske faktor er vigtigt for virksomheden, da dette forhold sikre succesen i deres virksomhed. Denne KSF har vi fundet ved hjælp af vores analyse af forretningsmodellen.

KSF 2 - unikt brand/produkt

Deres unikke produkter og generelt set deres unikke brand, er med til at skabe deres plads på markedet, og gøre til at deres virksomhed fremstår mere enestående end de andre på markedet.

Det er noget virksomheden er velkendt af, af andre konkurrenter og deres kundegruppe. De har en stor markedsandel og er generelt set populær blandt de mere velhavende forældre.

KSF 3 - Godt design, høj kvalitet
Design og høj kvalitet er essentielt for bobles, da det er det, som gør, at de kan tage den høje pris for deres produkter, som de gør.

Det er vigtigt, at bobles har det flotte og høje kvalitet, da det er noget af kernen af deres produkt. Designet gør produktet mere attraktivt for kunderne.

Det gode design og høj kvalitet, er fundet i vores BMC, både ved nøgleaktiviteter og værditilbud. Det er derfor vi synes det er en meget vigtig del af bobles.

Udfordringer
Udfordring 1 - hård konkurrence
Konkurrencen er hård i børns spil- og legetøjsindustri. Dette er en udfordring, som BObles står over for

når de fremstiller High-end produkter, og fokuserer mere på kvaliteten i deres produkter, og ønsker altid at yde den bedste kvalitet for kunden.

Udfordring 2 - Kunder går over til substituerende produkter i stedet for nicheprodukt
Udfordringen ved at kundegruppen går over til substituerende produkter i stedet for bObles, er at virksomheden bla.

aber en mulig omsætning, markedsandel og salg af deres varer. Det har vi kunne analysere ud fra vores egen Porters five forces.

De sidste par år har virksomhedens resultat på bundlinjen haft et ekstremt negativt fald, det kan evt. være grundet et negativt fald i deres omsætning over de sidste par år.

Udfordring 3 - Dyrt at lave produktet
Udfordringen ved at lave et produkt der er i den her kvalitet og det design er, at det bliver lidt dyrere at producere.

Det ses også, at det er en udfordring i regnskabsanalysen. Bruttofortjenesten er faldet de seneste par år, samtidig med, at personaleomkostninger er steget.

Løsningsforslag
Løsningsforslag 1 til udfordring 1 - nyt samarbejde
Vi tror en løsningen for den hårde konkurrence kunne være at BObles går ud og laver et samarbejde med nogle der fokusere på samme kvaliteter som dem selv.

Kunne være at bObles kunne starte et nyt samarbejde med butik Minimig. BObles har i forvejen haft succes med samarbejdet med BabySam og Ønskebørn

og det samme vil der være mulighed for her. Butik Minimig fokusere på de samme værdier som bObles. Dette indebærer blandt andet fokus på kvaliteten og designet.

Derudover fokuserer de på bæredygtige produkter til børn, og der skal være mulighed for at skabe leg og læring.

Løsningsforslag 1 til udfordring 2 - Markedsføring
Mere markedsføring, for at fange deres kunder ved at udpege de vigtigste faktorer ved deres produkter.

Konsekvensen for denne løsning ville være en højere omkostning på markedsføring, men også en stigning i indsigten på virksomhedens produkter. Det vil også resultere i, at flere folk får set deres produkt, hvilket vil øge salget.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu