Bmw | Analyse

Indledning
I denne opgave vil markedet for biler segmenteres, efterfølgende fastlægges målgruppen for hhv. en stor BMW samt en lille Peugeot.

Opgaven besvares ud fra valgte segmenteringsvariable, segmenteringsmatrix samt SMOK-modellen.

Uddrag
Jan Lang nævnte tidligere, at folk der kører rundt i en stor BMW, gerne vil udstråle en særlig livsstil, og de vil gerne identificere sig selv med bilen.

BMW skiller sig ud på markedet, hvis der sammenlignes med en lille Peugeot. BMW har en forholdsvis lille målgruppe, da deres biler er meget dyre.

Deres målgruppe er både mænd og kvinder i alderen 20 - 65 år. De sigter efter målgruppen, som har en høj indkomst, og efter personer, som er beslutsomme og ambitiøse. BMW’s konkurrenter er mærker som Audi og Mercedes.

Hvis man derimod tager et kig på en lille Peugeot, får man et helt andet indtryk. En lille Peugeot er i modsætning til en stor BMW, en billig og fornuftig bil, hvis man tager udgangspunkt i økonomien.

En lille Peugeot kører også længere på literen, desuden er den er også mere miljøvenlig. Hvis man kigger på prisen, i forhold til en stor BMW, er den meget billigere.

Så en typisk ejer af en lille Peugeot, har sandsynligvis ikke det samme rådighedsbeløb, som folk der ejer en BMW.

Men der er også mange børnefamilier, som benytter den lille Peugeot, som bil nummer 2. Da det er praktisk at have to biler, hvis forældrene arbejder langt væk, og skal have en dagligdag til at fungere med at bringe og hente børn.

Peugeot positionerer sig helt anderledes end BMW på markedet. Peugeot er den billige bil, som de fleste forbrugere har et stort nok rådighedsbeløb til at investere i.

Forbrugere, som køber en lille Peugeot, ønsker noget praktisk og noget som økonomisk kan fungere at køre rundt i. Peugeots konkurrenter, er mærker som Toyota og Skoda.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu