Black Lives Matter | Opgave

Indholdsfortegnelse
Analyse:
Argumentation:

Uddrag
Kritik af Black Lives Matter og racisme i hverdagen.
Racisme i hverdagen ses i mange afskygninger, og hvis man ikke selv er en del af befolkningen, eller hvis man som politiker

eller som person ikke kan se at ligestillingen blandt kulturer og racer, ikke er i top og vi stadig dømmer folk ud fra kultur og race.

Samtidig, både indtagningen af sociale medier giver folk et for let forum at udstille andre og starte debatter ”uden konsekvenser”.

Ytringsfriheden er også fantastisk, og den skal vi blive ved med at have og benytte os af. Men ligeledes burde man også have respekt overfor andre, eller bare nok omløb i hovedet til at tænke sig om inden, man bare knytter dumsmarte kommentarer og ikke tænke at det har nogen konsekvens.

Ligeledes er antagelserne at vi generelt i Danmark er mere opmærksom på race og kultur.

I hovedstadsområdet samt Odense, Aarhus og Aalborg, hvordan ser statistikken ud for, hvilken hudfarve politiet oftest standser og tjekker, samtidig mens vi selv har en kultur med vi alle sammen skal kunne være her, og så må vi ikke kalde folk for deres almindelige stedord, som han og hun, men i stedet hen.

Det handler om racisme og den udnyttelse af ytringsfriheden vi har, når vi taler Black Lives Matter, og så kan det godt være det måske ikke ligefrem er afrikanerne vi tænker på i denne sammenhæng, men nærmere de indvandre der er flygtet eller kommet til landet der har en anden kultur som os.

Pia Kjærsgaard er meget klar i sin ytring om Bwalya Sørensen og hendes udtalelser og gøren under Black Lives Matter demonstrationerne oven på George Floyd sag, mod politi overgreb og politivold.

Udtaler sig om de situationer der er opstået og de forskellige sager der er og hvordan hele verdenssituationen ser ud og hun har ret.

I en meget lille portion af hvad hun siger, der blev under demonstrationen ført og praktiseret apartheid, hvilket virkeligt er tvetydigt, men man kan næsten undre sig over hvorfor eller om hvorvidt det skulle være noget der var med vilje og i virkeligheden var noget symbolsk.

For at sætte fokus på forskelligheden. Hvad angår de forskellige ting som er udanske og intolerante metoder der bliver benyttet af Black Lives Matter. Naturligvis den apartheid de opmuntrer til under demonstrationerne, ser tosset ud medmindre der var et budskab med det.

Men de udanske i det er fandme svært at se, når vi herhjemme i flere sammenhænge, om det er med indvandre eller om det er indenfor politik, der har vi gjort eksakt det samme, så det er jo fuldstændigt galimatias at hun tilsyneladende udtaler sig således.

Hvis det ikke havde været for Sofie Linde, havde der måske aldrig kommet fokus på eller lyd på de mange typer undertrykkelse vi har haft herhjemme, hvor det ikke kun har været race, men også køn og kultur. Hvor størstedel af fokus simpelthen har ligget indenfor dansk politik.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu