Indledning
Bjørns Træindustri A/S (BT) har igennem en del år produceret havemøbler i træ. Produktionen omfatter forskellige modeller og forskellige kvaliteter. Den største del af salget er koncentreret om sæt, dvs. et bord og fire stole. Forbrugerne giver typisk kr. 2.500 for sådan et sæt.

Produkterne sælges ikke under noget mærke, dvs. de fremstår som anonyme over for forbrugerne. Ud over stole og borde har BT nogle få modeller af bænke.

Sammenlignet med andre udbydere af havemøbler i træ kan man betragte BT´s havemøbler som værende relativt billige. Men sammenlignet med f.eks. plastik havemøbler må BT´s havemøbler betragtes som værende i den dyre ende indenfor havemøbler.

Indholdsfortegnelse
Opgave 1 (6 points)
Opgave 2 (6 points)
Opgave 3 (10 points)
Opgave 4 (8 points)
Opgave 5 (10 points)
Opgave 6 (4 points)
Opgave 7 (4 points)
Opgave 8 (10 points)
Opgave 9 (10 points)
Opgave 10 (12 points)
Opgave 11 (9 points)
Opgave 12 (9 points)
Opgave 13 (12 points)
Opgave 14 (10 points)
Opgave 15 (6 points)

Uddrag
Opgave 6 (4 points)
Hvad fortæller den numeriske værdi af priselasticiteten?
- Den numeriske værdi er priselasticitetn. Dette viser om varen er uelastisk, elastisk eller neutral. Dette har jeg skrevet mere om i opgave 8 og 9.

Opgave 7 (4 points)
Hvad fortæller fortegnet på udregningen af priselasticiteten?
- Fortegnet viser om varen er elastisk, uelastisk.

Opgave 8 (10 points)
Hvad er kendetegnende ved en prisfølsom varer?
- En prisfølsom varer er en elastisk varer. Her vil en lille prisændring give en stor afsætningsændring. En prisstigning vil resultere i en mindre efterspørgsel

og modsat vil en prisreducering resultere i en øget efterspørgsel. Her indgår de let erstattelige varer, og de varer som endda kan undværes helt.