Indledning
Vi bliver gjort opmærksom på at året er 2098, det vil siger det er mere end 100 år siden bierne forsvaret i 1980’erne og meget har ændret sig siden den gang.

Det er faktisk først efter den sætning det går op for mig at det ikke er en kvindelig bi der er hovedpersonen i dette romanuddrag men en kvinde som er et menneske, ud over den kvindelig hovedperson er der også 2 bipersoner hun har å en mand og en 3-årig søn.

Der bliver meget få gange hentydet til at det er en kvinde, hvis siden af historien faktisk bliver fortalt fra.

Vi får ikke det bekræftet helt præcist at det er en kvinde og hun bliver kun beskrevet om en kvinde, men har intet navn, det kan være fordi det ikke er menneskerne i romanuddraget der er vigtig, men selve historien der bliver fortalt der har den vigtige rolle.

Ud fra disse to citater fra romanuddraget kan vi gå ud fra det er en kvinde der fortæller hendes oplevelse.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Derfor tænker jeg at budskabet i dette romanuddrag er, at man skal værdsætte de ting man har, fordi inden man har set sig om så er det væk.

Jeg tænker tit på hvordan jeg har det når jeg bliver syg, det kan man sammenligne med at jorden gennemgår klimaforandring, jorden er syg og det har den været længe.

Klimaforandringerne foregår bogstaveligt imellem hænderne på forskerne.

Det er forskerne, der står i Østgrønland og ser gletsjerne trække sig tilbage, de er til stede på Arktis, hvor isen svinder ind, de ser med deres egne øjne koralrevene blive bleget af de forhøjede vandtemperaturer, og det er deres beregninger, der viser, hvor slemt det kan risikere at stå til i fremtiden.

Så hvordan er det at leve med den viden, hvordan føles det at stå i allerforreste række, når isen smelter?9 Dette er et klart bevis om at jorden er syg, men hvad gør vi ved det?

I romanuddraget bliver du trukket ind i denne her kvindes liv for en enkelt dag, man træder lige ind omkring hendes sidste frokostpause.

Her finder man ud af at kvinden virker meget genert, hun nævner hun er bedst på to mandshold, hun virker meget indelukket, da snakkede kun med sin mand eller søn og ikke nogen de andre kvinder på hendes hold.