Benzinmarkedet | Analyse | 10 i karakter

Indholdsfortegnelse
Opgave 1
Opgave 2
Opgave 3
Opgave 4

Uddrag
Udviklingen på det danske benzinmarkedet de følgende år har nogenlunde fulgtes ad, hvis man kigger på figur 2. Man kan dog se at færre og færre køber benzin.

Hvorimod der har været en lille stigning på diesel de seneste år. Det fremgår også tydeligt i den første tabel, hvor markedsandelen på diesel i 2016 er generelt større end benzin.

Der kunne være flere årsager til hvorfor flere vælger diesel frem for benzin. Literprisen for benzin ligger generelt højere end diesel.

I 2017 blev der d. 18/12 indhentet data for at sammenligne priserne. Prisen på benzin var 10,59 kr. pr liter og 8,99 kr. pr liter på diesel. Dieselbiler kører også længere på literen.

Man kan diskutere hvilket brændstof der er billigst i længden. Det er meget individuelt, hvis du ikke kører mere 66000 kilometer om året

er vil det være billigst at køre i en benzinbil. Hvis du så derimod kører over de 66000 kilometer, kan det bedst svare sig at køre i en dieselbil.

Før i tiden skulle man også betale vægtafgift på ens bil. Det indførte man, da vejene blev meget belastet. Her havde dieselbiler en højere afgift end en benzinbil, hvilket er en af grunderne til at flest havde benzinbiler dengang.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu