Armadillo | Analyserende artikel

Indledning
Jeg har fået til opgave at skrive en analyserende artikel om dokumentaren Armadillo, hvor jeg især vil sætte fokus på fakta og fiktionskoderne samt vurdere om hvorvidt dokumentaren holder sig indenfor den observerende genre og om den er troværdig.

Uddrag
Dokumentaren er observerende og instruktøren virker som en ”flue på væggen” ved at fravælge at være den synlige fortæller. Dokumentaren benytter sig af en del fakta-koder for at virke troværdig og ægte.

Instruktøren benytter sig af håndholdte og hovedholdte kameraer som kameraføring, for at give os en troværdig og virkelig effekt af scenerne. Han benytter sig af lange indstillinger samt bruger synkronlyd i en del af scenerne.

Han bruger især synkronlyd i krigsscenerne for at skabe en mere virkelig effekt. Derudover følger den også en kronologisk rækkefølge, hvilket gør at den virker mere troværdig. De scener vi ser, er ægte situationer som soldaterne befinder sig i.

Der filmens også scener om natten, så vi både følger dem dag og nat, hvilket giver os et autentisk præg. I denne scene (Filmklip: 43.30 minutter) har der været en eksplosion, hvor dette er sket om natten.

Her kan vi også se hvordan der tydeligt er brugt håndholdte kameraer, da billedet ikke er stille men meget mere kaotiske og rystende. Det giver en klar effekt om, at det er noget som er virkelig og sker lige nu og her.

Soldaterne befinder sig i et autentisk miljø, og der er stort set ikke nogen opsatte scener gennem dokumentaren.

Dog er en af de første scener iscenesat (Filmklip: 04.1 minutter) hvor vi her ville kunne sætte spørgsmålstegn ved om dokumentaren holder sig indenfor den observerende genre.

Fiktionskoder er også noget vi ser en del af, for at få selve dokumentaren til at virke mere underholdene for seeren.

Instruktøren har umiddelbart taget brug af fiktionskoder i form af at han gerne ville have en del actionfilmsscener ind i dokumentaren. Instruktøren benytter sig af underlægningsmusik i nogle af scenerne, for at skabe en bestemt stemning.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu