Armadillo | Analyse

Indledning
Filmen ’’Armadillo’’ er skrevet og instrueret af Janus Metz i 2010, og blev dengang en af de mest sete danske dokumentarfilm.

Filmen blev en del af TV2’s serie ’’vores krig’’. Desuden var 6 andre film om krigen i Afghanistan, en del af denne serie, men alligevel skilte Armadillo sig ud fra mængden.

Armadillo var navnet på den danske forpost i Helmand-provinsen i Afghanistan, og filmen skabte et så virkelighedsnært øjeblik, at det skabte så stor en debat om emnet, både blandt befolkningen i landet, men også blandt politikerne.

Den dag i dag er filmen blevet en kæmpe del af læringen omkring krigene, og de store øjeblikke i Afghanistan.

Uddrag
Som indledning til filmen ser man en masse skønbilleder af Helmand-provinsen, hvor man har benyttet sig af en form for abstrus underlægningsmusik for at skabe et billede af Afghanistan og Helmand-provinsen som værende mystisk og gådefuld.

Dette er starten på filmen, og derfor også anslaget i filmen. I begyndelsen af selve filmen ser man et kort uddrag af Mads og Daniels liv, og hvordan familien og de tætte venner håndterer at drengene skal udstationeres.

Dette lille uddrag, skulle vise seerne reaktionerne der med 100 procent vil komme fra familier med nære kontakter, som skal udsendes.

Effekten det giver seerne, er at det skaber et øjeblik hvor det hele føles personligt, og hvor man bygger et bånd til disse personer, gennem medlidenhed og nysgerrighed.

Idéen om at følge livet med soldater i krig efter at man har set dem forlade familien, skaber simpelthen en stor følelse af spænding, men også skræk indeni. Denne lille episode vil man også kalde præsentationen/uddybningen.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu