Armadillo | Analyse | Janus Metz

Indledning
Filmen ’’Armadillo’’ er skrevet og instrueret af Janus Metz i 2010, og blev dengang en af de mest sete danske dokumentarfilm.

Filmen blev en del af TV2’s serie ’’vores krig’’. Desuden var 6 andre film om krigen i Afghanistan, en del af denne serie, men alligevel skilte Armadillo sig ud fra mængden.

Armadillo var navnet på den danske forpost i Helmand-provinsen i Afghanistan, og filmen skabte et så virkelighedsnært øjeblik

at det skabte så stor en debat om emnet, både blandt befolkningen i landet, men også blandt politikerne.

Den dag i dag er filmen blevet en kæmpe del af læringen omkring krigene, og de store øjeblikke i Afghanistan.

Uddrag
fjenderne indenfor meget kort afstand. Her sker der også det man ville kalde point of no return. For når dette sker

så er det også her at Mads og Daniel f.eks., ikke længere har mulighed for at bakke ud af konflikten.

For første gang oplever de her hvad krig egentlig er i den virkelige verden. Efter point of no return, kommer den 1. uddybende episode

den foregår omkring en måned senere hvor man følger drengene i deres hverdagsliv i lejren, man hører dem f.eks. også her snakke om deres forhold til Afghanistan og livet hernede.

Hernæst kommer den 2. uddybende episode, som foregår i maj måned. Her vender delingsføreren tilbage til lejren efter at være blevet ramt af en såkaldt EID hvor han bliver nødt til at skulle på hospitalet.

Da han vender tilbage, giver det drengene plads til at reflekterer over faren og den barske sandhed ved at være udstationeret i Afghanistan.

Ikke meget tid efter vender de tilbage til det ’’normale’’ liv, i lejren altså. Den 3. uddybende episode sker i juni måned, her bliver drengene sendt ud på patrulje

en ellers rolig patrulje indtil eksplosionen sker. Kort efter denne periode får drengene i lejren at vide at 3 danske soldater fra en anden lejr er døde.

Her reflekterer drengene igen over faren og den barske sandhed ved at være udstationeret i Afghanistan, desuden ringer mads hjem til sine forældre for at snakke med dem.

Efter de uddybende episoder kommer klimaks. Her i filmen sker klimaks da en i delingen ringer hjem og fortæller sin mor om hvordan natpatruljen havde udviklet sig til en skæbnesvanger kamp mellem de danske soldater og Taliban.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu