Indledning
Filmen ’’Armadillo’’ er skrevet og instrueret af Janus Metz i 2010, og blev dengang en af de mest sete danske dokumentarfilm. Filmen blev en del af TV2’s serie ’’vores krig’’.

Desuden var 6 andre film om krigen i Afghanistan, en del af denne serie, men alligevel skilte Armadillo sig ud fra mængden.

Armadillo var navnet på den danske forpost i Helmand-provinsen i Afghanistan, og filmen skabte et så virkelighedsnært øjeblik, at det skabte så stor en debat om emnet, både blandt befolkningen i landet, men også blandt politikerne.

Uddrag
Her sker der også det man ville kalde point of no return. For når dette sker, så er det også her at Mads og Daniel f.eks., ikke længere har mulighed for at bakke ud af konflikten.

For første gang oplever de her hvad krig egentlig er i den virkelige verden. Efter point of no return, kommer den 1. uddybende episode, den foregår omkring en måned senere hvor man følger drengene i deres hverdagsliv i lejren

man hører dem f.eks. også her snakke om deres forhold til Afghanistan og livet hernede. Hernæst kommer den 2. uddybende episode, som foregår i maj måned.

Her vender delingsføreren tilbage til lejren efter at være blevet ramt af en såkaldt EID hvor han bliver nødt til at skulle på hospitalet.