Analyse af Reportagebilleder | DHO noter

Indledning
Pressebilledet er et fotografi, som er taget i forbindelse med krigen i Afghanistan som forløb sig i perioden 2001-nutid.

Reportagebilledet, som det også kaldes, er taget af det danske forsvar imellem perioden fra 14. august 2008 til 11. februar 2009.

Der bliver oplyst via hjemmesiden, at det er hold 6 som fortsætter genopbygningsarbejdet i Gereshk by samt de hårde kampe mod Taleban.

Det denotative niveau er der tale om et figurativt billede, da der optræder mennesker og forskellige genstande på billedet.

Billedets handling finder det sted på en grussti, hvor der optræder 3 mennesker. På billedet ses en dansk soldat, hvilket ses på hans flag på hans uniform.

Uddrag
De vigtigste billedelementer findes i mellemgrunden og baggrunden. I mellemgrunden har vi soldaten og den ene civile dreng, der fremstår som det vigtigste element i pressefotoet.

Mellemgrunden fortæller os to ting, den første ting er, at de civile børn “stoler” på de internationale soldater, i dette tilfælde den danske soldat, siden de tør nærme sig soldaten og have en form for dialog eller interagere med ham.

Ud fra drengen i mellemgrunden viser hans ansigtsudtryk ikke andet, end at han ser fokuseret ud. Men ud fra drengen i baggrundens ansigtsudtryk ser vi, at drengene er glade og har det sjovt.

Den anden ting, som pressefotoet viser, er, at de danske soldater også tager sig tid til at interagere med de civile og prøver at opmuntre dem og vise at de er der for at passe på dem.

I stedet for at være ligeglad med den civile befolkning og afvisende. I dette billede er der her tale om symmetrisk komposition, da der som beskrevet i takt med de forskellige niveauer er en opdeling mellem de to former for “grupper”.

Altså på den ene side har vi den danske soldat, som er med til at sikre Afghanistan fra krig, og på den anden side har vi de to civile drenge

som modtager hjælp fra Danmark og de andre medlemslande fra ISAF. Her er også en form for rolleopdeling imellem de to parter.

Perspektivet i pressefotoet er fugleperspektiv, men soldaten er trådt ned på børnenes højde, hvilket giver en form for gensidig respekt i fotoets portrættering.

Pressefotoets perspektiv giver et andet slags syn på krigen, netop at det ikke kun handler om at kæmpe og være i krig, men også om at passe på de civile borgere, og om at få dem til at føle sig trygge.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu