Analyse af ”Egernet” af Lone Hørslev

Indledning
Tvivl er en følelse de fleste har oplevet på et eller andet tidspunkt igennem deres liv. At følelser kan skabe problemer er en naturlig del af livets gang, især tvivlen der kan opstå ved, om man har fundet sin rette identitet og hvilke valg der er de rigtige for én.

Dette emne tager Lone Hørslev op i hende første novelle samling En ordentlig mundfuld fra 2017.

I denne novellesamling støder man på novellen ”Egernet”, som giver et godt indblik i hvordan denne tvivl kan opstå hos os mennesker, når vi står overfor i måske nogle af de sværeste valg i livet. Novellesamlingen er kendt for at indeholde noveller hvis omdrejningspunkt ligger i livets svære valg og de følelser der følger med.

Uddrag
Jacobs kæreste Lise, bliver i novellen beskrevet som en smuk ung kvinde, ”hun mindede ham om Catherine Deneuve pigen med paraplyerne, pastelfarvet, uskyldig og ren ” og ”Men hun var
virkelig smuk. Dertil var der noget fint og Fransk over hendes person (…)”.

Lise er født og opvokset Aulum i Vestjylland, hun er fars pige, da det bliver fortalt at hendes far forguder hende og hun forguder ham. Lise bliver også beskrevet sm typen der drikker Coca Cola Zero og ryger og at hun skriver fødselsdagshilsner på Facebook, og ikke så stærk i det boglige, i forhold til Jacob. Udover Jacob og Lise, bliver læseren også præsenteret for Hans som er Lises far.

Hans er tideligere hjemmeværns mand, og nu jæger, læseren får igennem fortælleren fortalt at Hans, er typen der drikker Fernet Branca til sin morgenmad, har sit eget værksted og våbenskab. Læseren får også fortalt at Jacob er velvidende om at han ikke er Hans’ drømme svigersøn. Hans ville hellere have haft en svigersøn der kunne tage fat og bruge sine hænder.

Jacob og Hans er to vidt forskellige personer og typer, derfor er Hans Jacobs kontrast person i novellen. De har også 2 vidt forskellige verdensanskuelser. Jacobs måde at anskue verden kommer tydeligt frem i form af hans tankegang som fortælleren præsentere os for.

Jacob tænker hovedsageligt på nutidens problemer og på et internationalt plan, her iblandt gade børn og sultende børn i Afrika, og små børn der bliver kidnappet af Islamisk Stat og voldtaget. Hans’ anskuelse på verden er mere nationalt og holder sig gerne til den provins han befinder sig i, i Vestjylland.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her