Analyse af Det Forsømte Forår | analyse

Indledning
Den kollektive roman ” Det Forsømte Forår” blev skrevet i 1940 af Hans Scherfig. Forfatteren Hans Scherfig blev født d. 8 april 1905. Scherfig var kommunist og hans hovedtema i hans værker var at fjerne autoriteten og hierarkiet i samfundet.

Den er skrevet under besættelsen, hvor Danmark blev besat af tyske tropper i løbet af et par morgentimer den 9. april 1940.

Senere hen blev romanen filmatiserede i 1993. Den har flere handlingsforløb og strækker sig over længere tid. Den starter med personbeskrivelser, og så kommer selve historien

som er i nutiden, men den springer så til Flashback, og til sidst er den tilbage i nutiden igen. Den handler om 19 studenter fra København

der gik på en skole, som hed metropolitanskolen. Studenterne fejrer deres 25 års jubilæum og mindes de gode gamle dage på skolen. Som ikke var så gode alligevel.

Uddrag
Forældrene er helt klart hævet over børnene, og de bestemmer hvad børnenes uddannelse skal være. Børn har ingen mening i hjemmet.

Forældrene vil have deres børn højt stillet, og derfor presser forældrene også på med karaktererne. ”Og du kan jo komme i skomagerlærer! - siger ens far hånlig, når man kommer hjem med en dårlig karakterbog” .

Hans Scherfig gik meget op i, at man som individ selv bestemte hvad man ville, og at alle var ligeværdige. Han har bla. Lavet et citat, som lyder sådan “Mine konservative forældre var humane mennesker.

Blandt andet havde min far den idé, at man ikke måtte slå børn. Jeg måtte blive hvad jeg ville, undtagen officer og præst. Det ville man ikke understøtte”. Så man fornemmer hans kritiske tilgang til skolen og hjemmets miljø.

En anden ting han forholder sig kritisk til er den forsømte barndom. I bogen har drengene næsten ingen fritid og sjov. Han fremhæver meget, at deres barndom bliver ødelagt af de høje krav der er til de unge drenge.

Det med, at man forventer, at de er robotter ødelægger dem. Der er ingen af drengene som ser glade og elskværdige ud.

Så et af hans budskabe med bogen er, at man i barndommen ikke skal tænke så meget på ens fremtid, men have tid til at dyrke fællesskabet og ungdommen.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu