Indledning
Titlen på novellen er ”Danmarksferien”, og er skrevet i nyere tid. Den er skrevet i 2011 af forfatteren Julia Butschkow. Novellen er en del af Julia Butsckows novellesamling ”der er ingen bjerge i Danmark”, som består af 13 korte noveller. Tekstens genre er en novelle.

Kort sagt er en novelle en kort fortælling på 2-7 sider med et enkelt handlingsforløb. I en novelle er der oftest et lille persongalleri, som der også er i denne fortælling. Vi møder hovedpersonen Anna, hendes tvillingebrødre, og hendes forældre. Samt er der kun en konflikt, som Anna skal prøve at løse ift. hendes problemer og identitetskrise.

Uddrag
Novellen starter i media res, hvor man hører Anna fortælle om familiens tideligere bilferie. Hun starter: ”Vi var på bilferie den sommer”. (S.1 – linje 1). Vi hører som sagt om pigen, Anna, som er på bilferie med sine forældre og to brødre. Undervejs i novellen kommer vi ind på Annas forestillinger og problemer hun har.

Anna er kommet til det sted i livet, hvor hun oplever meget tvivl og fortabthed omkring hendes egen identitet. Annas symptomer beskriver meget godt, at Anna ikke har det særligt godt. ”Det prikkede i mine fingre og tæer, der ud over små stik virkede følelsesløse.

Mit hjerte slog hurtigt og hårdt, det trykkede i brystkassen, der føltes for snæver. Min hals var tør, og min blære var fuld og føltes tung” (S. 3 – linje 180 – 185).

Udover hun ikke har det særligt godt, er hun en meget introvert type, som holder tingene for sig selv. Hun siger: ”Jeg har haft menstruation i et år, men holdt det hemmeligt for min mor, jeg syntes ikke det ragede hende”. (S.1 – linje 65 – 68).

Bilferien i Danmark er meget en modsætning i forhold til det familien plejer at lave i deres ferier. De plejer at tage sydpå ned til varmen, på 5-stjernet hotel med pool eller tæt ved stranden.

Anna var vant til at tilbringe sin ferie på en badestol ved vandet, og læse en bog. ”Hver dag ville jeg typisk ligge ved vandet i bikini og læse Stephan King”. (S.1 – linje 13 – 14) Hun var tydeligvis utilfreds med den nye måde at tilbringe ferien på.

Snart skulle Anna og hendes tvillingebrødre afsted på efterskolen, så derfor mente moren, at de skulle på ferie ”som en rigtig familie” (S.1 – linje 25). De plejede at være meget opdelt når de var på ferie nede sydpå.