Indledning
Jeg har valgt at bruge den læserorienteret metode til at analyser på novellen ̈blomster ̈ det har jeg gjort, fordi jeg synes der er mange tomme pladser i teksten. Man ved for eksempel ikke hvordan Sissels forhold til moderen har været, og hvordan det er blevet så dårligt mellem dem. Novellen har en åben slutning som gør man skal tolke meget over hvordan den ender.

Novellen blomster, handler om en pige som skal hjem og besøge sine forældre, hun er rigtig glad for at have se sin far igen, men det er lidt mærkeligt mellem hende og hendes moder. Senere kommer hendes bror og hans kæreste også hjem til forældrene og der begynder broderen at kommenter på Sissels og moderens anspændte forhold.

Moderen plejede at have nogle pinjekerner i en salat, broderen fortalte Sissel at moderen var ved at pille dem ud så hun gik ind til hende, mor, hvis du ikke putter dem der i salaten, så tager jeg det næste tog hjem ̈ (Ejersbo, 2000:s.5)

Efter middagen skal Sissel ud med en hjem til en veninde, men hun gider ikke sige det, så hun finder på at sige noget andet. Hun siger, jeg har noget arbejde jeg skal have lavet ̈(Ibid:s.6).
Da hun står på perronen, ser hun en ældre dame sidde på en bænk, som hun så giver hendes buketblomster til.