Afsætning A | Convenience produkter

Indholdsfortegnelse
Opgave 1
Redegør for markedet for convenienceprodukter. Inddrag bilag 1 og 2 samt bilag 3. Besvarelsen må maksimalt fylde 2400 anslag inklusiv mellemrum.
Opgave 2.
Virksomhederne på markedet for convenienceprodukter bliver påvirket af forskellige omverdensfaktorer.
Opgave 3
Foretag en brancheanalyse med fokus på måltidskasser.
Opgave 4
Diskuter følgende udsagn:
a) Når Dansk Supermarked opkøber 80% af Skagen Food, er det et udtryk for horisontal integration
b) Køb af måltidskasser er et overvejeleskøb
c) Ud fra figur 1, er det tydeligt, at Coop i deres produktudvikling og markedsføring især skal fokusere på kvaliteten og sundheden af deres færdigretter.
Opgave 5

Uddrag
At være udbyder på convenincemarkedet, kan være hårdt og man skal hele tiden være nytænkende. Kigger man på nye indtrængere på samme marked, kan dette være en udfordring for Aarstiderne og deres vækst og forstørrelses markedsandel.

Den væsentlige udfordring for Aarstiderne, vil være hvis Dansk supermarked, som nu hedder Salling Group, og Coop gik ind i Branchen. Det er store virksomheder, som hører til i samme forsyningsgruppe, og det kan de udnytte de store driftsfordele.

Udfordringen vil derfor blive at holde fast på deres nuværende kunder, når der eventuelt vil blive en priskrig hvis Salling Group eller Coop melder sig på banen. Det vil blive en svær kamp at vinde, da det kun er et spørgsmål om tid før giganterne på markedet sætter i gang, og deltager med et koncept der minder om Aarstidernes.

En mulig løsning vil være at give afkald på en sum penge, for at hele tiden at kunne tænke i nye baner og nye strategier, som vil sikre sig en masse kunder vil blive hos Aarstiderne – De skal sikre sig at de kan holde teknologien og følge sundhedstendenserne, for at giganterne ikke overtager markedet om 3-5 år når de er anderkendte på markedet.

Noget som kunne være en løsning, og noget som kunne få Aarstiderne til at skille sig ud fra de andre konkurrenter vil være, at give noget gratis med, hvis man f.eks. har abonnement i et hvis antal måneder, på denne måde, vil de fastholde kunderne, og derfor også blive meget mere kundeloyale.

Den danske regering har et skarpt fokus på, hvordan landet kan forberede forholdene for produktion i Danmark.

Men selvfølgelig skal al dansk design og mode ikke produceres i Danmark. Der er dog god grund til at se på, hvilke dele af produktionen der med fordel kan trækkes til Danmark.

Det kan komme både modebranchen, men også hele landet til gode. For vi kan ikke undvære produktionsvirksomheder i Danmark. En stærk fremstillingssektor er afgørende for dansk økonomi. Det er afgørende for vækst, og produktion er afgørende for innovation. Vi kan ikke leve af viden alene. Produktudvikling bliver mere og mere vigtigt, og den kan ikke løsrives fra fremstillingsprocessen

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu