Affalds Bekæmpelsen Rapport

Indledning
“Jeg orker ikke at gå helt hen til den skraldespand.” “Jeg smider bare mit skrald på jorden.” Det er måske ikke noget, som man tit går rundt og tænker over. Men ifølge statistikkerne er vi danskere faktisk meget gode, når det handler om at udlede mest skrald som muligt. Skrald på gaden bringer en legion af problemer med sig.

Man skal huske at smide sit skrald i skraldespanden, og det er lige præcis det, hvad vi med vores kampagne satte os for at få folk til at gøre. Vores kampagne “Affalds Bekæmpelsen” vil nemlig gerne opfordre folk, primært unge til at ændre deres adfærd, ved at de smider deres skrald i skraldespanden i stedet for på jorden. For vi har fået nok af at se på de konsekvenser det bl.a. medfører, og vi har tænkt os at gøre noget ved dette ved hjælp af vores kampagne.

Så vores endelige problemformulering, ville lyde således “Hvordan skal der reduceres for mængden af skrald udledt pr. dansker, og hvad skal der gøres for at opfordre de unge til at smide skrald ned i skraldespanden i stedet for på jorden?”

Uddrag
Vores målgruppe er primært generation z og generation new millenium. Begge af disse generationer er, hvad man kalder for digitale indfødte, hvilket betyder at de har levet hele deres liv med smartphones, og computere. Det er derfor nemt at nå til dem gennem disse medier.

Der er også generationer, som betegnes som curlingbørn. Et curlingbarn er et barn, som bliver overbeskyttet af deres forældre. De forventer ikke, at de skal gøre tingene selv, og derfor er det sværere, at få dem til at gøre noget som helst frivilligt. Det er til gengæld nogle generationer som er kulturelt homogene, hvilket betyder at det er nemt for os at nå alle individer fra generationerne med en kulturelt homogen kampagne.

Men alt i alt, grunden til vi overhovedet fokuserer mest målrettet mod de unge er, fordi man i Danmark er ret enige om, at det er de unge som forurener mest, når det kommer til affald. Ikke kun for 10 år siden, ikke kun 5 år siden, men generelt hele tiden har de unge været aldersgruppen i Danmark, som har forurenet enormt meget. (Tjek litteraturlisten for konfirmation)

Selvfølgelig, peger vi ikke alt skylden mod de unge, men det meste af det. Men vi i gruppen er også selv unge, og er i denne målgruppe. Vi kan også selv lidt relatere til det, at man på noget tidspunkt heller ikke selv har smidt sit skrald ud i skraldespanden. For det tror vi, at enhver har gjort. De unges forældre og de voksne skal også forbedre sig, men de klarer sig relativt bedre, når det kommer til hensmidning af affald, som statistikkerne også selv viser.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her