Active Sportswear | Analyse | 10 i karakter

Indholdsfortegnelse
Opgave 1
1.1 Redegør for, hvilke interne og eksterne forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Active Sportswear de senere år.
- Interne forhold:
- Eksterne forhold:

1.2 Vurder, hvilke interne og eksterne forhold der kan forklare udviklingen i indekstallene for indtjening og kapitaltilpasning fra 2014 til 2016.
- Indtjening:
- Kapitaltilpasningen:

1.3 Forklar, hvordan indekstallenes udvikling har påvirket overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed fra 2014 til 2016.

1.4 Forklar, hvorfor afkastningsgraden og egenkapitalens forrentning er faldet fra 2014 til 2016.

1.5 Vurder, hvordan den mistede distributionsret på New Balance i Skandinavien kan forventes at påvirke virksomhedens forretningsmodel.

Opgave 2
2.1 Udarbejd et kvartalsopdelt likviditetsbudget for Fjerbolden for 2019.
2.2 Vurder, hvor meget Poul Madsen har behov for yderligere at låne i banken for at drive virksomheden.
2.3 Forklar, hvorfor det er nødvendigt for Poul Madsen at udarbejde både et resultatbudget og et likviditetsbudget i forbindelse med etableringen af Fjerbolden.

Opgave 4
4.1 Opgør Sportengros A/S’ udgifter, udbetalinger, omkostninger, indtægter og indbetalinger for hver af månederne november, december og januar i forbindelse med køb og salg af Cool-skiundertøj.

4.2 Forklar, hvorfor køb og salg af Cool-skiundertøjet påvirkede Sportsengros A/S’ indtjening og likviditet forskelligt i januar måned.

4.3 Beregn, hvor meget varebeholdningen af Cool-skiundertøj udgør ved udgangen af januar måned opgjort i enheder og kroner.

Uddrag
Active Sportswear Int Holding A/S (herefter Active Sportswear) blev etableret i 1987 af fire unge mennesker. I starten var virksomheden en handelsvirksomhed, der importerede og solgte sportssko på det danske marked.

Senere udviklede Active Sportswear egne mærker fx FZ Forza, der er sportsudstyr til badminton og Color Kids, der er sportstøj til børn.

Active Sportswear tilpasser løbende sortimentet, og i dag forhandles fx Babolat (badminton, tennis og squash udstyr). Fra januar 2018 mistede Active Sportswear distributionsretten på New Balance i Skandinavien, efter at have haft den siden 1996.

Active Sportswear er i dag en produktionsvirksomhed med kernekompetencer inden for design og markedsføring af egne mærker og en handelsvirksomhed med salg af andre mærker. Produktionen foregår primært hos underleverandører i Asien.

Active Sportswear havde i 2016 en omsætning på kr. 279 mio. og et underskud før skat på kr. 7,0 mio. Der var 107 ansatte i virksomheden.

---

Poul Madsen er uddannet i en sportsbutik og er en ivrig badmintonspiller. De senere år har han overvejet at åbne sin egen specialforretning.

Forretningen skal hedde Fjerbolden og forhandle alt inden for badminton. Poul Madsen mener, at tidspunktet er optimalt, da han har den nødvendige erfaring fra sin uddannelse.

Desuden er Viktor Axelsen blevet verdensmester i badminton, så sportsgrenen forventes at opleve et boom. Fjerbolden skal henvende sig både til private kunder og badmintonklubber.

Poul Madsen har opsparet kr. 500.000. Han har desuden lånt kr. 500.000 i banken, så virksomheden har en startkapital på kr. 1.000.000.

Poul Madsen har udarbejdet et resultatbudget for 2019 for Fjerbolden. Se bilag 2. Desuden er forudsætningerne for likviditetsbudgettet opstillet i bilag 2.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu