3 gode tips til madpakken

Det er altid fristende at gå en tur ned i kantinen og købe noget lækkert i stedet for at hive den rugbrødsmad med leverpostej op fra tasken. Kantinemad kan dog hurtigt blive dyrt, og det er heller ikke altid lige sundt. Derfor er madpakker en nødvendighed i ny og næ – og den behøver hverken at være kedelig eller smålklam. Læs med her og få tre gode tips til, hvordan du får en lækker madpakke uden for meget besvær.

Ordentligt køkkenudstyr

Skal du have madpakke med, skal du også stå i køkkenet. Det er de færreste forældre, der gider at smøre madpakke til deres børn, når de går ud af folkeskolen, og er du flyttet hjemmefra, er det slet ikke en mulighed at spørge mor eller far, om det ikke lige er dem, der bikser noget lækkert sammen til den efterfølgende skoledags madpakke.

Det behøver dog slet ikke at være kedeligt eller besværligt at lave madpakke, hvis bare du har noget godt udstyr i køkkenet, og noget som du kan underholde dig med. Du kan finde inspiration til køkkenudstyr hos Koekkenunivers.dk/. Underholdning kan du finde i form af en god serie, en radio eller lignende.  

Lav madpakken i god tid

Noget andet der kan gøre hele madpakkeprocessen lidt nemmere og mere overskuelig, er hvis du sørger for at lave den i god tid. For mange får madpakken sidste prioritet, hvilket betyder, at det bare lige bliver noget hurtigt, som kan smækkes sammen, mens du står med den ene fod ude af døren. Desværre betyder hastemadpakken ofte leverpostejsmad, og så ender du med at gå i kantinen igen. 

Madpakken bør få en højere prioritet. Det betyder, at du skal sørge for at lave den i god tid. Du kan enten gøre det aftenen før, hvilket giver dig god tid til at lave noget lækkert, eller du kan stå lidt før op og lave din madpakke som noget af det første om morgenen. Det kan være svært at kommet tidligt op, og derfor er det for de fleste den bedste ide at lave madpakken om aftenen.

Hvis du gerne vil være fri for at stå og lave madpakke hver aften, kan du vælge at lave til to eller tre dage af gangen. Madpakkerne kan sagtens holde sig et par dage på køl.

Madpakken skal være lækker

Din madpakke skal være lækker, hvis du gerne vil undgå at ende i kantinen. Der er mange lækre ting, som du kan vælge at lave. Du kan blandt andet lave sandwich, pastasalat, pitabrød, pirogger, minipizzaer, salater, burritos, rester fra aftensmaden eller noget helt andet. Mulighederne er mange, og det er kun dine smagsløg, der sætter grænserne. 

Hvis du ikke er så kreativ i forhold til, hvad du skal lave, kan du altid hente inspiration på nettet. Der findes et hav af blogs med madpakke ideer. Du kan blandt andet besøge Valdemarsros hjemmeside eller Mummum. Du kan også bare lave en hurtig googlesøgning på ‘madpakkeideer’, så kommer der helt sikkert noget frem, som du kan bruge til inspiration.

Sådan får du adgang til resten af materialet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her