2. verdenskrig | Essay i dansk

Indledning
Jeg har altid tænkt over, hvorfor er det nødvendigt med krig? Hvorfor kan folk ikke bare enes, i stedet for at være imod hinanden? Ja det kan godt være at der opstår konflikter mellem nationer, dog synes jeg ikke at krig er vejen frem, da begge parter mister utrolig mange midler på det og ikke mindst menneskeliv.

Der er så mange andre muligheder, end bare krig. Der er bare mennesker på denne flydende sten, som ikke kan se andet end rødt, det er sådan nogle terrororganisationer, som Al-Qaeda og ISIS, de begge har stået bag utrolig mange terrorangreb, som har været skyld i at der er opstået krig mange steder, dog er det ikke den eneste grund.

Uddrag
Krig er et verdenskendt fænomen, som alle kender til, dog har man et meget anderledes syn på ordet krig, nogle fortolker det som 2 lande som har 2 militære og derefter kæmper til døden. Andre ser på det politiske i det og alt det der kan være årsagen til, at krigen mellem 2 lande opstår, altså selve konflikten op til.

Derfor er det et meget bredt ord, da det dække en stor del. Jeg ser krig som en konflikt lande har med hinanden, og tager tit udgangspunkt i 2. verdenskrig, som var en militær konflikt i både Europa, men også i Asien, efterfølgende deltog den vestlige del også.

Grunden til jeg tager udgangspunkt i 2. verdenskrig er fordi, det er den mest oplagte at se på, da det har været den største militærkonflikt i historien. Der deltog over 100 millioner i krigen, der blev anvendt en lang række af nye våben som gør det meget interessant, et af de våben er den verdenskendte atombombe. Krigen kostede ikke bare mange menneskeliv, men også større økonomiske tab, der døde op til 62 millioner mennesker og man kender det fra Nazityskland og deres massedrab på jøder. Krigen startede i 1939 og sluttede i 1945 efter Tysklands allierede Japan blev bombede med atomvåben.

Når man snakker om krig i dag, tænker man nok på konflikter mellem Europa/Amerika og Mellemøsten, der bliver taget udgangspunkt i Islamisk stat. Nutidens krig har stor fokus på gidseltagninger, hvor det er terrororganisationer som er i skyld i dem, de tjener overdrevet mange millioner på disse gidseltagninger, det er nok også det som gør at de ville blive ved med det. De penge går så til at finansiere alt hvad de har, fx. islamisk stats kamp for kalifat, kalifat betyder en islamisk statsform, som ville samle alle verdens muslimer under en og samme politiske enhed. Det giver jo lidt sig selv at disse organisationer bliver styrket af det, som ligesom resultere i katastrofale terrorattentater. Disse terrorangreb er grunden til at der blev erklæret krig mod Al-Qaeda, hvor der efterfølgende blev krig mod islamisk stat.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu